Svetový deň pletenia a háčkovania

pletenie a kava

Od roku 2005 je vždy druhá júnová sobota venovaná Svetovému dňu pletenia a háčkovania na verejnosti. Trnavské osvetové stredisko v zriaďovateľskej pôsobnosti Trnavského samosprávneho kraja sa v tomto roku taktiež zapojí do aktivít súvisiacich so spomínaným dňom. Dňa 11. júna 2022 pozývame všetkých, ktorí sa venujú kreatívnej činnosti akou je pletenie a háčkovanie, do dvora Domu hudby Mikuláša Schneidra Trnavského stráviť sobotu príjemne a tvorivo. Bude to neformálne tvorivé stretnutie. Záujemkyne a záujemcovia môžu prísť počas dňa v akúkoľvek hodinu medzi 10,00 h a 18,00 h. Účastníci si prinesú svoje rozpracované diela, potreby na háčkovanie a pletenie, ale môžu si priniesť aj hotové vlastnoručne vytvorené originály. Vítaní sú všetci, aj začiatočníci. 

Chceme touto formou zvýšiť záujem o háčkovanie a pletenie, dať možnosť k vzájomnému vymieňaniu skúseností, navzájom sa motivovať, inšpirovať, potešiť a podporiť. 

Pri tejto príležitosti si budete môcť prezrieť výstavu výtvarných diel a textilnej tvorby „Hra farieb a svetla“ autoriek Emílie Hodasovej a Aleny Čaklovičovej, ktorá bude sprístupnená vo výstavnom priestore Trnavského osvetového strediska v Dome hudby Mikuláša Schneidera Trnavského.

V prípade záujmu  je potrebné účasť potvrdiť u organizátora do 3. júna 2022 telefonicky, osobne, alebo e-mailom. Príďte a zažite veľa radosti z tvorivosti 🙂

Kontakty: Mgr. Milada Kotlebová, tel: 0903 412 119 , e-mail: kotlebova.milada@zupa-tt.sk

Ladislava Šimková, tel: 0905 531 707, e-mail: osveta.tt@zupa-tt.sk

Mgr. Milada Kotlebová, Trnavské osvetové stredisko

 

FOTOGALÉRIA